Gå til innhold
alt=

Aktiviteter i sommer!

Sommeren er her! Her er noen av aktivitetene du kan være med på.

Aktiviteter fra aktører i aktivitetsportalen

Det er mye moro som skjer i sommerferien. Flere lag, foreninger og åpne møteplasser har spennende fritidstilbud for barn og ungdom. Her er det mulig å prøve ut nye eller kjente aktiviteter!  

Dette skjer i sommerferien: 

Urædd friidrett ønsker velkommen til friidrettsskole onsdag-fredag siste uka i sommerferien. Dette er et tilbud for barn i alderen 8-12 år, både de som trener friidrett allerede og til de som har lyst til å være aktive i ferien. For mer informasjon, se Urædd friidrettsskole 2024

Sundjordet Velforening tilbyr ungdom en gratis og flott utendørs treningspark i sommer! Det finnes også sandvolleybane og grusbane som kan brukes til ballaktiviteter. Velkommen skal dere være! Mer info her: Facebook 

Herøya Nærmiljøsenter inviterer til skolefri leir - et tilbud om gode leiropplevelser for skolebarn og ungdom med familier. Det arrangeres skolefri leir for ungdom 22.-25. juni i Kristiansand. I tillegg anbefales også de andre leirene. Herøya nærmiljøsenter - Skolefri leir (frivilligsentral.no) 

Porsgrunn Bowlsklubb – BOWLSKOLLEKTIVET holder til ved gamle Porsgrunn Verft. Her møtes vi for spill og sosial hygge. Håper DU vil prøve bowls i sommer! Spillet er lett å lære og ikke minst gøy! Åpent 365 dager i året. Vi kan ta imot foreninger, skoleklasser, ungdomsklubber, bedrifter, vennegjenger, familier, enkeltpersoner og så videre. Kontakt: Hege S Aarnes 906 08 355 / Robert Kristiansen 950 07 180. Facebook 

Studio D.A.N.S holder sommerskole for barn i alderen 6- 12 år i deres dansestudio i Porsgrunn. Ta gjerne kontakt for spørsmål. Sommerskole 2024 | Studio D A N S 

Grenland Genesis Basket - Genesis Sommerbasket er i uke 26 og 32 på Kjølnes Arena for barn født i 2012-2016. Påmelding skjer via linken: Påmelding Genesis Sommerbasket (office.com). Facebook 

DuVerden – Sommerskole for barn som er ferdig med 4-7.trinn, i uke 26, 32 og 33. Informasjon og påmeldingsskjema ligger her: https://du-verden.no/laering/generelt/sommerskole/ 

Pors Pride Cheerleading – Cheerskole i sommerferien i uke 25. Ulike partier for ulik alder. Se facebooksiden for fullstendig program og påmelding.

Høyt Under Taket – arrangerer sommerens store høydepunkt klatre- og friluftscamp i ukene 26 og 33!  
Link med mer info her:  https://hoytundertaket.no/skien/klatre-og-friluftscamp-barn/ 

Brevik Idrettslag - ønsker velkommen til deres flotte sportspark i sommer! Sportsparken innehar sandwollyballbane, basketbane, petanquebaner og styrketreningspark med ulike apparater. Dette er åpent for alle! I tillegg har de padelbane med baller racketer til utlån  spilltid bookes på MATCHi.no 

Fellesverkene Porsgrunn (Henrys) og Skien (Fratelli) vil ha åpent vekselsvis hele sommeren. Henrys onsdag og torsdag og Fratelli mandag og tirsdag.  Henrys har stengt uke: 31 og 32 (Fratelli åpent), Fratelli har stengt uke: 29 og 30  (Henrys åpent) 

8 ungdommer som er ansatt i jobbsjansen vil arrangere aktiviteter som vil bli annonsert på sosiale medier uken før. På Fratelli festivalen 8. og 9. august arrangeres det felles tur fra Henrys til Fratelli. Sommeravslutning blir på Prestegårdshagen 15. august, med grilling, konkurranser og morsomme aktiviteter. Her arrangeres felles reise fra Henrys. Lørdag 17. august har vi tur til Tusenfryd, her kommer egen påmelding.   

 Alt blir annonsert med påmelding på sosiale medier i god tid. 

 

UNGfritid Porsgrunn: 

UNGfritid har aktiviteter hver mandag til torsdag i sommerferien! Her er det mye gøy som skjer for ungdom. Sjekk ut programmet. 

http://ungiporsgrunn.no/sommerprogrammet-er-klart/  

Vestfold Telemark filmere arrangerer GRATIS Sommerfilmskole. Dette er for deg mellom 11-15 år, og sommerskolen vil ha base på Bakgården Ungdomshus, 8-11. Juli - fra klokken 08.30 til 14.00. Sommerfilmskolen strekker seg over 1 uke for der du sammen med andre deltar i utvikling av en film fra ide til opptak, til klipp og premiere. 
Påmelding her:

https://forms.gle/12qmTgJeNZE481Nq5

Andre aktører:

BLI MED PÅ SOMMERENS KULESTE LESEKAMPANJE!   

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. klasse, delta på Sommerles.no  

Sommerles gjør lesing enda morsommere! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.  

Sommerles er for alle. For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for - all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du legger inn bøker får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.   

Ta kontakt med Porsgrunn bibliotek om du har spørsmål eller trenger lesetips! 

Facebook Banner (Bokmål) (1)

Filmsentret Charlie

Kinoen har åpent hele sommeren og har flere aktuelle kinopremierer på plakaten. Følg med på Facebooksiden vår for oppdateringer på hva som skjer gjennom sommeren. Kinoprogram og billetter på www.charlie.no 

Åpningstider i sommer:
Mandag-fredag kl. 16.00 - 21.30
Lørdag-søndag kl. 14.00 - 21.30 

Innsiden Ut 2 Plakat
“Innsiden ut 2” har kinopremiere 14. Juni

Andre tilbud


Mer informasjon kommer.
Med forbehold om skrivefeil og endringer

Tilbyr gratisaktivitet

Herøya Nærmiljøsenter

Herøya Nærmiljøsenter (HNS) er en frivilligsentral og en varm møteplass mellom mennesker. HNS driver etter mottoet «med hjerte for Herøya» og vil fremme verdiene livsglede, likeverd, inkludering og integrering. HNS ligger sentralt på Herøya og ønsker å stimulere til aktiviteter for barn og unge, voksne og eldre som fremmer helse, trivsel og et meningsfylt liv. HNS er en lokalt forankret møteplass som knytter enkeltmennesker og organisasjoner sammen for å skape et godt frivilligmiljø, gode aktivitetstilbud og et godt samarbeid med lokal offentlighet. HNS er åpen for alle!

Tilbyr gratisaktivitet

Porsgrunn Bowlsklubb

Porsgrunn Bowlsklubb driver med "Short mat Bowls" som er et kulespill som foregår innendørs på matter 13,75m X 1,86m. Det spilles med kuler som er laget slik at de svinger/curler på ferden mot målet. Kulene rulles fra ene enden av matta til den andre. Det er om å gjøre å ligge nærmest en "jack" ved omgangens slutt. Man får poeng etter hvor mange kuler man har nærmest "jack". Det spilles 1 mot 1 og opp til 4 mot 4 på lag. Bowls er en inkluderende idrett der det ikke er egne klasser for rullestolbrukere, barn og kjønn. Alle konkurrerer med og mot alle. Treningen foregår på mandager fra 15.00 til 19.00 på Klevstrand Skole fram til sommerferien 2024 (siste trening mandag 17.06). Etter sommerferien blir det trening på torsdager fra 17.00 til 21.00 (første trening torsdag 22.08).

Alle kan spille Bowls!

Studio D.A.N.S

Studio D.A.N.S ble etablert i 1980 og er i dag en av Norges største profesjonelle danseskoler. Vi holder til i Porsgrunn sentrum. Danseskolen drives av tidligere verdens- og europamester i dans for profesjonelle, Gunn Berglen. Med seg på laget har hun to dyktige dansepedagoger med lang og bred erfaring i ulike stilarter, samt musikkpedagog Hans Martin Eriksen som driver vår musikkskole. Vi er opptatt av kvalitet i det vi gjør og ønsker å spre trygghet, mestring og danseglede til både store og små. Vi tilbyr undervisning i mange ulike dansesjangre - fra 2 års alder og opp til voksen alder.

Grenland Genesis Basket

Vi kaller oss Grenland Basketballklubb, med undernavnet Grenland Genesis. Våre medlemmer er nå født i 2011-2015, men vi ønsker oss flere eldre, vårt mål er å bli en stor klubb med tilbud opp til 19 år.

Nå trener alle på samme tid, men vi må dele opp etter ferdighet/alder hvis vi blir flere enn de 15-19 som møter opp hver gang.

Treningstider er mandag 16.30-17.30 i Arena 2 Kjølnes, Kjølnes ring 60

Tirsdag 17.00-18.30 i gymsalen på Myrene barneskole, Vipevegen 4. 

Vi ønsker alle velkomne til basketball, både gutter og jenter. Hos oss er det plass til alle 🏀

Vi har to voksne trenere, en med trener- og dommerkurs. Begge med lang erfaring med barn i sine ordinære yrker. Vi har også en ungdomstrener med easybasket-trenerkurs. 

Easybasket er lek og moro med ball for de yngste. Den sesongen man fyller 13 år, så spiller man seriespill. 

Sesongen 2024/25 har vi som mål å stille minst ett serielag, gjerne 2 eller 3 lag. 

Hvis du er nysgjerrig på basketball og vil vite mer, ta kontakt med oss!

 

For alle

Høyt under Taket Skien

Høyt under Taket Skien tilbyr klatring som gir deg mestringsfølelse i sikre omgivelser. Klatring er perfekt for ALLE, deg som aldri har klatret før eller deg erfaring, kanskje du bare vil ha det moro med å klatrer. Klatring hos os består av innholdsrike temaklatrevegger, innendørs høydeløype, tau vegger og buldring. Barna vil stortrives og voksne vil møte på utfordringer som barna leker seg igjennom. Dette vil føles som et trygt og godt førstemøte med klatring innendørs. Vi bruker autosikringer på hele klatresenteret og du får en videooplæring når du kommer til oss.

Tilbyr gratisaktivitet

Fellesverket Henrys Hus, Porsgrunn Røde Kors

Fellesverket Henrys Hus er en møteplass i sentrum for unge mellom 13 og 25 år. Her tilbys varm mat, arbeidstrening, kurs i konflikthåndtering og mye annet spennende - som turer, matkurs, kreativt verksted, spill/gaming og temakvelder. Vi har tilbud til studenter om å gjøre lekser/studere på vår studiecafe, der vi også har faglig dyktige frivillige som kan hjelpe til ved behov. Vi har nettopp satt i gang en egen bowlinggruppe som spiller ukentlig. I feriene drar vi på fornøyelsesparker, vannland og på sommercamp på Tjøme. Aktiviteter og mat/drikke er gratis.