Gå til innhold
alt=

Eidanger Pike- og Guttekorps imponerer med 2. plass i NM i Larvik

I helgen gjorde Eidanger Pike- og Guttekorps en sterk innsats under Norgesmesterskapet (NM) for skolekorps janitsjar i Larvik. Korpsmedlemmene leverte en strålende opptreden og sikret seg en velfortjent 2. plass i 2. divisjon.

Korpset fikk 95 poeng - bare ett poeng bak Samnanger, som vant divisjonen. Eidanger var det eneste korpset fra Vestfold og Telemark som deltok i konkurransen denne gangen.

Eidanger pike- og guttekorps er skolekorpset for Tveten, Stridsklev, Klevstrand, Brattås og IST, og ledes av dirigent Magnus Johnsen Sandåg. Den gode plasseringen er et resultat av hardt arbeid, godt samhold og musikalsk dyktighet. Stykkene de deltok med i konkurransen var Arabesque og Carnaval!

Dommerne uttaler blant annet: «Vanskelig musikk framført på en glimrende måte.»

«Generelt er dere jo et korps med mange virkelig dyktige musikanter (musikere), og det bærer mye av fremførelsen preg av. Jeg synes dere musiserer flott sammen og dere har ofte tydelig samme ide rundt musikken, bravo dirigent!»

Korpset har 20års-jubileum for sammenslåingen av pike- og guttekorpsene, og etter den gode prestasjonen i NM vendes snuten mot jubileumstur med korpsfestival i Gøteborg. 

Korpset har et sterkt fellesskap og står for verdiene ekthet, positivitet, godhet og konkurranselyst. Med denne flotte prestasjonen har de satt seg et ambisiøst mål: å delta i 1. divisjon i fremtiden. Vi gratulerer Eidanger Pike- og Guttekorps og ser frem til å følge den musikalsk reisen videre!